Video

Titel: A star is born

Genre: Drama, musik

Årstal: 2018

Instruktør: Bradley Cooper

Længde: 2 timer 16 min.

Skuespillere: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

Se den her: Biografen

MIN VURDERING

9/10

A star is born er fortællingen om rejsen til berømmelse og faldet fra samme – krydret med smuk musik.

Jeg trippede i længe rundt om “A star is born“. Filmen har fået så megen hype, at jeg ikke var i tvivl om, at jeg skulle se den. Men jeg var desværre også – lidt for tidligt – faldet over en stor spoiler i slutningen af filmen. En spoiler som gjorde, at filmen ville blive svær at se af personlige årsager.

A star is born handler om Jack, en berømt musiker, som langsomt er ved at slå sig selv ihjel med alkohol og stoffer. På jagt efter sprut en sen aften efter en koncert, havner Jack på en drag-bar – og møder Ally. Den unge, uopdagede musiker og sangerinde synger engang imellem i baren ved siden af sit arbejde som tjener.

Der er kemi mellem de to. Jack drages uløseligt mod Ally, som i starten er stærkt på vagt i forhold til Jacks misbrug. Men kærligheden vinder. Jack vinder Allys hjerte, og finder sit eget ved at hjælpe Ally frem i rampelyset.

Efterhånden som Ally bliver mere og mere berømt, falder Jack ned i afgrunden. Vi lærer – i bidder – om hans svære barndom uden en mor, domineret af en aldrende far og under vingerne af sin – væsentligt ældre – storebror.

Og hvad der så sker, ja det må du se a star is born for at opleve.

Derfor bør du se filmen

A star is born kunne have været en feel-good film. Kærligheden mellem Jack og Ally er voldsom – smuk og stormende, med solskin og mørke skyer. Den er ægte. Og den er – som ofte i forhold – ikke altid rosenrød. For livet er ikke rosenrødt. Jack og Ally bærer begge på en fortid, der præger deres liv og handlinger.

Hvad skal vi acceptere fra hinanden? Hvor meget skal vi være villige til at holde af og holde ud? Hvor længe skal vi stå ved hinandens side? Er min egen lykke vigtigere end min partners?

Jeg fik den fulde forståelse af a star is born efter at have set dokumentarmaterialet bag filmen. Det faktum, at Bradley Cooper brugte seks måneder på at lære at synge og spille guitar. Det arbejde, Lady Gaga lagde i rollen – en indlevelse der gjorde, at hun havde svært ved at lægge Ally bag sig efterfølgende.

Og det faktum, at Lady Gaga havde mistet en nær ven til kræft den dag, hvor hun skulle synge en sang alene på scenen til sin elskede. Hun valgte at gennemføre til ære for sin ven – og følelserne kommer tydeligt igennem. Det gik under huden på mig.

Se filmen og lyt grundigt til sangene. Bradley Cooper og Lady Gaga fortæller historien om a star is born gennem det smukke soundtrack.

Billedet er © Warner Bros. Ingen krænkelse af ophavsretten er tilsigtet.