Video

Titel: Allen v Farrow

Genre: Dokumentar, biografi

Årstal: 2021

Instruktør: Kirby Dick m.fl.

Længde: 4 episoder a ca. 1 time

Medvirkende: Mia Farrow, Dylan Farrow, Fletcher Previn m.fl.

Se den her: HBO Nordic

MIN VURDERING

10/10

Skræmmende og gribende beretning om overgreb og magt.

Det var en følelsesmæssig rutche-tur at høre og se historien om Dylan Farrows barndom og det mediecirkus, familien var igennem.

Historien starter med fortællingen om Mia Farrow som møder den ældre, berømte instruktør Woody Allen. Mia Farrow er på det tidspunkt fraskilt med en større børneflok af biologiske og adopterede børn – og egen karriere som skuespiller.

Vi kommer med gennem fortællingen om incest og beskyldninger om vold, hævnagter og hysteri. Hvem har ret og hvad kan bevises? Hvor meget kan skjules bag penge og magt?

Jeg er ikke i tvivl om, hvor min tro og sympati ligger i denne historie. Jeg kan genkende situationer, hvor min version af sandheden ikke havde så meget vægt som en mands. Tidspunkter, hvor fremmede personer havde dømt mig ude, alene fordi jeg var kvinde – uden at have mødt mig eller forholdt sig til fakta.

Er Woody Allen værre eller bedre end mænd som Harvey Weinstein eller Jeffrey Epstein?

Se Allen v Farrow og lad beviserne tale for sig selv.

Derfor bør du se filmen

MeToo ramte verden som en tsunami. Danmark har meget sent adresseret problematikken med magtmisbrug. Det er nemt at sidde bagefter og kritisere en “overlever” (på engelsk kaldes de survivors) af et seksuelt overgreb for, at de ikke stod frem dengang. I denne historie var offeret en 7-årig pige, som ikke ønsker andet end at blive hørt efter at have set sin overgrebsmand blive hyldet i offentligheden – igen og igen.

Hvilken side af historien du ender med at tro på, er helt op til dig. Men for at have en mening er det vigtigt i det mindste at høre begge sider af historien.

Woody Allen har brugt pressen og sin medieindflydelse til at fortælle sin historie. Nu fortæller Dylan Farrow sin version. Lyt og vurdér selv.

Billedet er © Indiewire. Ingen krænkelse af ophavsretten er tilsigtet.