Video

Titel: Dronningen (Queen of hearts)

Genre: Drama

Årstal: 2019

Instruktør: May el-Toukhy

Længde: 2 timer 8 min.

Skuespillere: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Frederikke Dahl Hansen, Preben Kristensen

Se den her: Biografen

MIN VURDERING

8,5/10

Årets danske film ifølge kritikerne. Dronningen er hård at se og værd at se.

Anne er en dygtig advokat, som arbejder for samfundets udsatte. Hun hjælper voldtægtsofre og børn fra udsatte hjem med at få retfærdighed og et bedre liv. Hendes svenske mand Peter er læge, og bærer på et fravalg af sønnen Gustav og et forlist ægteskab i Stockholm.

Anne og Peter har fået et par piger sammen, og bor i naturskønne omgivelser på Sjælland. Trods Annes arbejdsmani, lever familien et godt liv – indtil Gustav flytter ind.

17-årige Gustav bærer på sine egne dæmoner og et svigt fra en far, der ikke var til stede, mens han voksede op. Efter at være endt i noget småkriminelt, accepterer Anne og Peter at tage Gustav ind midlertidigt. Tanken er, at han skal gå i skole i et år i Danmark.

Det er ikke så ligetil for hverken Gustav eller familien, at få hverdagen til at fungere. Gustav føler sine nye omgivelser som en straf. Han har intet forhold til far, søskende eller stedmor.

Efter et stykke tid vender det dog på dramatisk vis. Anne og Gustav indleder et forhold – eller er det Gustav og Anne, som indleder et forhold? Vi trækkes med i en hvirvelvind af forbudte følelser, løgne og lidenskab. Det er både langt ude og tæt på. Og det kan kun ende galt – hvor galt, må du selv i biografen for at se.

Derfor bør du se filmen

Har du mødt et menneske uden skrupler? Som lyver eller manipulerer sandheden uden at vise den mindste form for anger eller dårlig samvittighed? Sådan et menneske portrætterer Trine Dyrholm helt igennem overbevisende.

Livet er barskt. I virkeligheden, så kan den onde stedmoder triumfere, og prinsessen – eller prinsen – stå tilbage som den store taber. Hvordan et menneske kan være så ondt, får vi ikke et egentligt svar på. Men filmen sætter tanker igang med sin hudløse ærlighed.

Billedet er © kino.dk. Ingen krænkelse af ophavsretten er tilsigtet.