Tofaktorgodkendelse, totrinsbekræftelse eller på engelsk “two factor authentification” er et must til alle dine online konti. Langt de fleste store udbydere og platforme tilbyder det ekstra lag beskyttelse, som gør det meget besværligt – eller næsten umuligt – for hackere at få adgang til dine konti.

To faktor betyder, at du skal logge ind med dobbelt godkendelse. Først et password, og så derefter en ekstra godkendelse, som kan være:

 • godkendelse i en special app på din smartphone
 • indtastning af en kode, som sendes til din smartphone
 • en usb med godkendelsesnøgle

Beskyt dine persondata på nettet

Jeg har to-faktor på alle vigtige tjenester. Og ja, engang imellem bander jeg over, at det skal være så besværligt at logge på. Men så husker jeg på, at det er endnu mere besværligt for en hacker at få adgang til mine data eller – i værste fald – stjæle min identitet. Og når først skaden er sket, så er det for sent, kan blive katastrofalt, dyrt, besværligt og, nogle gange, umuligt at gøre noget ved.

Nedenfor følger en guide til de mest anvendte sociale profiler og email-konti pr. 22. februar 2018:

Facebook, LinkedIn, Dropbox, Google & Microsoft

Sådan gør du

Facebook

 1. Kontoindstillinger
 2. Indstillinger
 3. Sikkerhed og login

Bliv underrettet om ukendte logins: Slå til, så du får besked, hvis nogen forsøger at logge ind på din konto fra en ukendt enhed.

Brug totrinsbekræftelse: Du kan vælge mellem mange forskellige slags tofaktor. Et godt råd – vælg flere muligheder for at logge på. Hvis nu du mister din telefon, er det rigtigt træls at dit eneste sikkerhedslag er en sms til din telefon. Husk også at hente gendannelseskoder, så du kan logge på, hvis du ikke har din telefon i nærheden.

Vælg 3-5 venner, du kan kontakte, hvis du bliver låst ude: En livline, hvis det skulle gå helt galt, og du ikke kan komme ind på din konto. 3-5 venner skal tages bogstaveligt – hverken mere eller mindre :) Dine betroede venner får ikke adgang til din konto, men de kan sende en kode og en webadresse til dig, så du kan få adgang til din konto igen.

Sikkerhed på Facebook

LinkedIn

 1. Konto
 2. Indstillinger og privatliv
 3. Totrinsverifikation
 4. Aktiver to-trinsverifikation

To-faktor beskyttelse på LinkedIn

På LinkedIn kan du kun bruge dit telefonnummer som ekstra sikkerhedslag. HUSK at ændre dit telefonnummer under Totrinsverifikation i LinkedIn, mens du har adgang til det telefonnummer.

Dropbox

 1. Log på dropbox.com.
 2. Klik på din avatar / profilbillede.
 3. Vælg Indstillinger.
 4. Vælg fanen Sikkerhed.
 5. Vælg  Til for Totrinsbekræftelse.
 6. Klik på Kom i gang.
 7. Indtast din adgangskode igen.
 8. Vælg, om du vil modtage din sikkerhedskode i en sms eller i en mobilapp

Totrinsbekræftelse i Dropbox

Hvis du vælger dit telefonnummer som godkendelse, så anbefaler jeg, at du lægger et ekstra nummer ind. Det gør det hele lidt nemmere, hvis du skulle miste din telefon, eller hvis du skifter nummer.

Google

Google har med vanlig sans for brugervenlighed lavet en lille online guide, som du kan følge for at beskytte din konto.

Du finder den her.

Beskyt din Google konto

Google giver dig mulighed for:

 • SMS eller talebesked til dit telefonnummer eller alternativt telefonnummer
 • Et “prompt” på din smartphone (pop op billede, hvor du skal bekræfte at du er dig)
 • Authenticator app, hvorfra du skal hente en kode
 • Gammeldags engangskoder

Når du har sat din to-faktor op, kan du nederst på siden se, hvilke enheder, der er godkendt til din konto. Hvis du oplever mystiske hændelser, så kan du her se, om der er ukendte enheder, som er godkendt til din konto (og fjerne dem).

Microsoft 365

 1. Gå til siden Security basics, og log på din Microsoft-konto
 2. Vælg “Flere sikkerhedsindstillinger”
 3. Under Totrinsbekræftelse vælger du at slå den til og derefter hvilket ekstra godkendelse du ønsker

beskyt microsoft 365

Det er ikke kun sund fornuft, men en absolut nødvendighed, at du beskytter følsomme data på nettet. Hvis du ikke allerede har lagt totrinsbeskyttelse på dine konti, så gør det i dag.