opskrift butter chicken

Butter chicken

4 prs   /  60 min (plus marineringstid)

Glem streetfood eller Uncle Bens. En hjemmelavet indisk curry smager helt fantastisk, og kræver faktisk ikke det store – udover krydderier. Spis den med basmatiris, nanbrød og en god chutney. 

INGREDIENSER

Marinade

1 dl. græsk yoghurt
1-2 tsk chiliflager
1 tsk stødt kardemomme
2 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk stødte nelliker
2 tsk garam masala
2 fed hvidløg
1 ds flåede tomater

Derudover

4 kyllingebyster
50 g smør
1 løg, skåret i halve ringe
1 dl piskefløde
Salt
Frisk koriander

Tilbehør

Kogte basmatiris
Nanbrød eller pappadums
Mango Chutney

FREMGANGSMÅDE

Rengør kyllingefiletterne, skær dem i store stykker, og læg dem i et glasfad. Lav en marinade ved at blende de nævnte ingredienser til en tyk sauce. Det er chiliflagerne, der afgør, hvor spicy din curry bliver. Jeg brugte 2 tsk, og den havde god varme uden at være for stærk. Fordel marinaden over kyllingen, og rør godt, så alle kyllingestykker er dækket.

Dæk dit fad og stil det i køleskabet mindst 1/2 time. Du kan sagtens lade kyllingen stå natten over eller fra morgenstunden. Yoghurten er med til at mørne kyllingen.

Smelt lidt af smørret, og steg løgringene ved god varme. De skal ikke brankes, men må gerne blive lidt karameliserede. Tag løggene op af panden og stil til side. Smelt resten af smørret, og steg dine kyllingestykker ved god varme på panden. Gem marinaden! Det er vigtigt, at du afdrypper kyllingen lidt, inden du lægger den på panden, så den koger. Kyllingestykkerne skal brunes godt. Det gør ikke noget, hvis de bliver lidt mørke. Vær forberedt på, at din pande kommer til at lugte, efterhånden som marinaden brænder på panden. Tag kyllingestykkerne op, og stil til side, efterhånden som de er færdigstegte.

Når alle kyllingestykkerne er færdige, kan du sætte basmatiris over til kogning.

Vask din pande, og sæt den tilbage på kogepladen ved lav varme. Hæld marinaden på panden. Tilsæt fløde, og lad saucen komme i kog. Mens risen koger, koger du saucen ind, så den er tyktflydende. Smag til med salt. 5-8 minutter før risen er færdig, lægger du kylling og løg tilbage i panden. Rør det hele godt sammen.

Hak en god håndfuld frisk koriander, og lun nanbrød. Servér din butterchicken med ris, nanbrød, chutney og et drys af koriander.

Velbekomme!