Da jeg først havde prøvet en kindle, så var der ingen vej tilbage. Alle jeg har foreslået en kindle til, elsker deres kindle – ung som gammel.

Jeg er på ingen måde modstander af en god, gammeldags bog. Der er noget intellektuelt og lækkert over en bog med patina, slidte kanter og masser af historie. Ligesom klaveret giver aura af musikkultur i hjemmet, så giver en fyldt bogreol indtryk af viden, videbegærlighed og høj intelligens – specielt i disse streamingtider, hvor alt skal gå for stærkt.

Det er godt at læse

Jeg har altid læst meget – til det punkt, at personalet på skolebiblioteket blev bekymret, hvis de ikke så mig 2-3 gange i ugen. Jeg læste næsten alt – specielt historiske romaner, som havde rødder i den faktuelle historie.

Fordelen ved at læse er, at det giver en fremragende forståelse for grammatikken, sproget og et varieret ordforråd. Og så er der noget specielt over at skabe historier og fantasiverdener inde i sit hoved. At forestille sig de omgivelser og personer, som forfatteren beskriver. Der er en grund til, at man oftest bliver skuffet, når en god bog bliver filmatiseret. For det var ikke lige helt den verden eller de personligheder, man selv havde skabt – og handlingen var vidst heller ikke helt som man huskede det fra bogen.

Så kom ebogen

Den første kindle ebog kom på markedet i slutningen af 2007 – samme år som iPhonen. Før kindlen var der flere forsøg på at gøre ebøger kommercielle. Faktisk kom den første ebogslæser på markedet i 1998. Men med kindlen blev en ny trend skabt.

Jeg blev den lykkelige ejer af dette vidunderapparat i april 2011. Dengang var det helt nyt at læse ebøger i Danmark, og det var svært at finde danske bøger i elektronisk format.

Hen over årene er min kindle løbende blevet opgraderet, og alle mine gamle kindle gået i arv til familie, venner og venners familie. Så vidt jeg ved, er de alle stadig i brug ude omkring.

Derfor er en ebog bedre

Da jeg først havde prøvet en kindle, så var der ingen vej tilbage. Alle jeg har foreslået en kindle til, elsker deres kindle – ung som gammel. Mine døtre læser på deres kindle, min far, min svigerfar, mange veninder…

Hvorfor er det så, at en elektronisk dims er bedre end de gulnede sider med æselører?

  • Rejsevenlig: Kan rumme 1000+ bøger og vejer mindre end en paperback
  • Har indbygget lys
  • Ingen genskær i solskin
  • Skrifttypen kan formindskes eller forstørres
  • Indbygget ordbog
  • Mulighed for noter
  • Kan holdes og betjenes med én hånd
  • Ebøger er generelt billigere end trykte bøger

I mit voksenliv har jeg aldrig læst så meget, som efter kindle kom ind i mit liv. Fordi det er nemt, og jeg kan læse i sengen uden at genere andre.

Hvor køber jeg en ebogslæser

I gamle dage (2011) var det besværligt. Kindle skulle købes hjem fra USA, og der skulle betales dansk moms og told.

Så kom kindle til Europa, og den kunne købes i visse butikker i nabolandene England og Tyskland.

I dag er det langt om længe muligt at købe sin kindle fra Amazon i England eller Tyskland (amazon.co.uk eller amazon.de). Der er dog begrænsning på, hvilke modeller du kan købe, og så skal du huske at vælge modellen “without special offers” for at kunne få den sendt til Danmark.

Der er flere danske online-butikker, som sælger kindle, men de tager sig betalt for servicen at hjemtage de nyeste modeller.

Du kan købe andre modeller end kindle, men det er så afgjort den mest brugte ebogslæser i verden, og derfor også teknologisk overlegen alt andet på markedet.

hvor køber jeg en ebogslæserHvordan køber jeg bøger

Du kan købe ebøger direkte fra Amazon, hvis du læser engelske bøger.

Stort set alle danske bøger udkommer i dag som ebøger. Desværre kan de ikke købes i kindle formatet MOBI men i stedet som EPUB. Det kræver, at du enten bruger det gratis software Calibre til at konvertere bogen, eller konverterer bogen via Amazon.

Jeg køber bøger fra følgende danske, online boghandler:

Hvis du er til klassikere, så skal du besøge “Project Guthenburg“. Baggrunden for projektet er at indscanne og gøre tilgængelige alle de gamle klassikere i elektronisk format. Her kan du hente ebøger som Biblen, Moby Dick, Sherlock Holmes osv helt gratis. Her og nu er der 57.000 bøger gratis til rådighed. Det er nemlig sådan, at der ikke længere er copyright på de helt gamle klassikere. Der er en mindre samling danske bøger også fra forfattere som Herman Bang, Jeppe Aakjær og Henrik Pontoppidan.

God læselyst :)