Det er grænseoverskridende at rejse alene. Men det er faktisk ikke så svært, hvis du kan overvinde den mentale barriere. For der er mange fordele ved at rejse alene.

Jeg er blevet ufrivilligt alene efter at have mistet min mand. Min rejsemakker er her ikke mere. Jeg kan vælge at lade være med at rejse, eller at rejse alene – ihvertfald så længe, jeg vælger at være single eller enke eller hvad man nu skal kalde det. Jeg er stadig ung nok til at opleve, og det er vigtigt for mig at opleve.

Der er fordele ved at rejse alene

Jeg har rejst alene mange gange. I november 2018 fik jeg for alvor fyldt på min erfaring med at rejse alene under en fem uger lang rejse med mig selv.

Når du rejser, så rejser du måske alene. Men medmindre, at du rejser til et øde område, så er der altid andre mennesker. Så du er ikke alene derude, medmindre du vil være alene. Og det skriver jeg trods min egen introverthed. Jeg er ikke selskabet omdrejningspunkt, men bare helt normal.

Når du rejser alene kan du helt selv bestemme tempoet, hvad du vil se og hvornår. Du kan stå op klokken 6 eller sove til middag. Hvis du har lyst til at dase, så er det det, du gør. Vil du allerhelst på museum hele dagen, jamen så er der ingen, der bremser dig. Den totale frihed uden kompromis. Ingen diskussioner, ingen skænderier. Kun selvforkælelse.

Selvforkælelse

Lær mere om dig selv, når du rejser alene

Det giver rigtigt meget selvtillid at rejse alene. Du vil opleve, at du kan meget mere end du tror, og at verden faktisk ikke er så skræmmende. Når du rejser som par eller som familie, så rejser du i en tryg lille boble. I princippet behøver I ikke andre.

Få nye venskaber

Når du rejser selv, så vil du komme i kontakt med andre. Da jeg rejste afsted på mit 5 uger lange eventyr i 2018, hørte jeg mange gange, at det var vildt, at jeg ville rejse helt alene. Hvortil jeg igen og igen svarede, at jeg jo ikke rejste alene, for der var jo også rigtigt mange andre mennesker. Jeg kendte dem bare ikke endnu. Og hvad skete der? Jeg kom tilbage fra min rejse med de mest fantastiske venskaber med skønne mennesker rundt omkring i verden. Har jeg lyst til at rejse til Toronto, Denver, Texas eller England, så står der en dør åben for mig. Selv i Kroatien er jeg velkommen – hos den sødeste housekeeper fra et krydstogt i Caribien.

Og jeg lærte rigtigt meget om mig selv, ved at lære nye mennesker at kende. Det var virkelig livsbekræftende. Jeg er helt sikker på, at jeg ikke ville have haft samme rejse, hvis jeg var rejst som par.

Lær mere om dig selv når du rejser alene

Husk at pakke den sunde fornuft

Det er – for at sige det på jysk – rigtigt træls at skulle advare. Men når du rejser alene, så er der noget du skal være mere opmærksom på. Rejser du alene som kvinde, så er der endnu mere, du er nødt til at forholde dig til.

Tænk over, hvordan du opfører dig derude i verden

 • Respektér de lokale, kulturen og skikke
 • Klæd dig med omtanke og efter forholdene
 • Hav en naturlig mistro, uden at være afvisende
 • Undgå at bevæge dig alene i områder med megen kriminalitet, og efter mørkets frembrud
 • Lad dine smykker og værdigenstande blive på hotelværelset, når du er på sightseeing – der er ingen grund til at friste svage sjæle
 • Gem dit pas, mobil og penge i et tyndt mavebælte under tøjet
 • Skriv dig på Danskerlisten inden du rejser, så Udenrigsministeriet ved, at du, som dansker, befinder dig i det pågældende land
 • Tag et visitkort med fra hotellet, når du bevæger dig rundt, så du altid kan hoppe i en taxa, og hurtigt komme retur – også selvom du ikke taler sproget
 • Planlæg! Sørg for at forhåndsbooke et værelse, hvis du ankommer sent, eller du ved, at der kan være udfordringer med kapacitet
 • Er du undervejs i længere tid et et ikke EU-land, så overvej at investere i et lokalt sim-kort med taletid
 • Tjek vaccinationskrav hjemmefra
 • Hav flere kopier af dine billetter, pas, kreditkort m.v. Skulle du miste dit pas, så er det meget lettere at få et nyt, hvis du allerede har en kopi
 • Rejseforsikring! Er du dækkket og hvad er du dækket for? Læg telefonnummer til forsikringsselskabet på din telefon.

Husk at pakke den sunde fornuft

Derfor skal du rejse alene

 • Selvudvikling & alenetid

 • Oplevelser uden kompromis

 • Nye venner

Det skal ikke handle om dating, bare selskab

Hvis du har det ligesom mig, så vil du være naturligt mistænksom overfor noget som helst, der lugter af dating. Det at rejse alene – eller solo – handler ikke om, at man desperat mangler en at rejse med. Selskab er fint, og kan være fremragende. Alt efter rejsemål eller rejseerfaring, kan det give mening at tage afsted sammen med en gruppe. Og nogle gange, så er det bare fint at kaste tøjlerne, og se hvem man møder derude.

Sådan kan du rejse alene

Sådan kan du rejse alene

Der er nogle få rejseselskaber, som specialiserer sig i solo-rejsende. Jeg har personligt kun erfaring med Singleture, som er ganske fremragende. Du vil også altid kunne finde selskab, hvis du vælger en grupperejse med et hvilket som helst rejseselskab. Eller rejs alene, enten som en planlagt rejse eller med et krydstogtskib, som jeg gjorde i november 2018. På et skib vil du altid kunne finde selskab – gæsterne er generelt meget åbne over for andre.

Du er ikke alene

Der har aldrig været flere singler end i 2019. Antallet af husstande med enlige mænd og enlige kvinder har langt overhalet husstande med ægtepar eller ugifte par. Og det gælder for alle husstande, både dem med og dem uden børn. Mange vælger bevidst at bo selv. Jeg undrer mig over, at der ikke er flere rejseselskaber, travel deals osv, som ser potentialet i de voksende målgruppe.

Husstande pr. 1. januar 2019

0
Enlige mænd
0
Enlige kvinder
0
Ægtepar
0
Øvrige par