opskrift engelske scones

Den bedste hasselnøddecreme

3 små glas a 200 ml   /  30 min.

Hjemmelavet hasselnøddecreme (nutella) er så meget bedre end købeversionen. Udover smagen, ja så sparer du også på sukkerindhold og slipper for at støtte palmeolieindustrien. 

INGREDIENSER

280 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
3 spsk kokosolie
70 g rørsukker
6 spsk kakaopulver

FREMGANGSMÅDE

Sæt ovnen på 150°.

Spred hasselnødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de begynder at dufte og tage farve.

Hæld nødderne ud på et viskestykke og fold klædet. Gnub nødderne, så skallen falder af. Når de fleste af skallerne er kommet af, sorteres nødderne fra og kommes i en blender.

Tilsæt sukker til nødderne i blenderen.

Blend nødder og sukker, til du har en nøddesmør. Afhængigt af din blender, kan det godt tage noget tid. Det skal være helt cremet.

Smelt imens chokolade og kokosolie over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i blenderen til nøddesmørret sammen med kakaopulver.

Blend indtil massen er ensartet. Den vil være ret tynd, men bliver fast efter ca. et døgn i køleskabet. Hvis hasselnøddecremen står ude, kan det tage flere dage, før den bliver fast.

TIP

Smager himmelsk på et stykke toast med bananer.

Jeg anbefaler at opbevare din hasselnøddecreme i køleskabet, da den bliver næsten flydende ved stuetemperatur. Holdbarhed er et par måneder.

Velbekomme!