Boganmeldelse af Heksenat

Boganmeldele af heksenat

Amerikanske Diana Bishop er i Oxford for at forske og give forelæsning. Hun er uddannet historiker med speciale i alkymi.

Under sine daglige besøg på Bodleian Library på universitetet, får hun adgang til Ashmole 782. En meget gammel bog, som burde være forsvundet. Diana opdager, at bogen er forhekset, og at hun kan afkode indholdet. Hun bliver så skræmt, at hun sender bogen retur.

Og herfra eskalerer handlingen. Ashmole 782 indeholder hemmeligheder, som andre hekse, dæmoner og vampyrer er interesserede i. En af vampyrerne er den karismatiske Matthew Clairmont.

På trods af, at Diana er en heks, og Matthew en vampyr, bliver de to forelskede i hinanden. Nu er det ikke kun bogen, men også deres forbudte kærlighed, som ophidser de andre væsener. De forbryder sig mod en hemmelig pagt, der forbyder forhold mellem forskellige væsener.

Diana og Matthew bliver jagtet, mens Diana forsøger at lære sine kræfter at kende. Hun mistede sine forældre som helt ung, og er blevet afskærmet fra den magiske verden. Den magi, som kan blive nødvendig at lære, for at holde hende i live.

Derfor bør du læse bogen

Jeg har læst bogen, fordi jeg så serien “A discovery of witches” på HBO Nordic. Iøvrigt en fremragende serie, hvor hekse og vampyrer for en gang skyld ikke er unge teenagere. Mon ikke den får endnu en sæson på HBO Nordic, når hovedpersonernes rejse går tilbage i tiden.

Skal du så læse bogen? Der er jo altid den der med, at man bliver så skuffet, fordi der mangler noget, eller det er lavet helt om.

Overordnet set, synes jeg TV-serien og bogen matcher hinanden. Der er mange detaljer med i bogen, som af gode grunde (tid) ikke indgår i serien. Men historien er den samme, og hovedpersonerne genkendelige.

Er du til fantasy-genren, så er Heksenat et godt bud på en vellykket fortælling. Den kvindelige hovedperson er en lidt for sølle i en stor del af historien, men det virker som om, at hun bliver stærkere, efterhånden som handlingen skrider frem. Jeg er igang med bog nummer to i serien.

God fornøjelse.

Inspiration til spændende bøger

Jeg anmelder løbende bøger, som jeg har læst. Se oversigt over mine boganmeldelser her.

Titel: Heksenat (del af “All Souls” trilogien)

Årstal: 2012

Forfatter: Deborah Harkness

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sideantal: 731

Køb bogen her.