opskrift-dorthesnow

Pizza med surdej

4 pizza   /  30 min (plus tid til surdej)

Hjemmelavet pizza smager skønt, når den bliver rigtigt :) Tager du tiden til at lave en god surdejsbund, får din pizza ekstra meget smag.

INGREDIENSER

Surdej (dag 1)

1/2 dl surdej
1 1/2 dl blandet rugmel og hvedemel
1 1/2 dl lunkent vand

Pizzadej (dag 2)

5 g gær
3 dl vand
2 dl surdej
280 g Tipo 00 hvedemel
280 g durummel
15 g salt

Topping

Pizzasauce
Revet ost
Oregano
Bacontern, pepperoni, cocktailpølser, skinke eller hvad du synes du har lyst til

FREMGANGSMÅDE

Dag 1

Bland surdej, mel og vand, og lad det stå natten over (8-10 timer). På det tidspunkt, skal surdejen gerne skumme på overfladen.

Dag 2

Opløs gær i vandet. Rør alle ingredienser, på nær salt, sammen – gerne i en røremaskine. Dejen skal kun lige være samlet. Lad den stå i ca. 30 min. Tilsæt salt, og rør dejen igennem i 10-12 minutter. Dejen må ikke være for tør, og skal gerne være elastisk.

Form 4 runde boller og læg dem på en plade eller et fad med mel eller olie. Dæk dem med film, som du har smurt med olie. Lad bollerne hæve i ca. 4 timer.

Varm 2 bageplader i ovnen ved 250 grader varmluft. De skal være meget varme. Mens pladerne varmes, kan du gøre sauce, ost og andet fyld klar.

Jeg har en pizzaspade til at skubbe pizza ind i ovnen. Har du ikke det, så brug et andet underlag, som du kan skubbe pizzaen af og ind i ovnen. Husk at drysse rigeligt med durummel på underlaget, inden du lægger dejen på og samler din pizza.

Fjern filmen fra dine pizzaboller. Drys bollerne med rigeligt durummel. Skub forsigtigt en bold ud til en løs pizzaform (vær forsigtig med ikke at trykke for meget luft ud af dejen). Løft pizzadejen over på din pizzaspade eller andet underlag.

Fordel forsigtigt pizzasauce på, inden du drysser ost på. Fordel dit ønskede fyld på toppen, og drys til sidst med oregano. Skub din pizza over på den varm bageplade, og gentag med de næste tre pizzaboller.

Bag dine pizzaer i 15-25 minutter (hold øje med, at de ikke bliver for mørke, og byt gerne om på pladerne undervejs).