opskrift-dorthesnow

Risotto med svampe

4 prs   /  1 t. 40 min

Risotto med svampe er en skøn ret uden kød og med masser af smag. Lav den hele året med tørrede svampe eller om efteråret med de friske.

INGREDIENSER

10. tørrede svampe
225 g. champignon
60 g. smør
1 løg,finthakket
175 g. arborio-ris
150 ml. Madeira
2 spsk. friskrevet parmesan

Toppes med:

Parmesan i flager
Friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Opblød de tørrede svampe i en skål med 570 ml kogende vand. Lad dem trække i vandet i 1/2 time.

Mens svampene opblødes, rengøres champignon og skæres i 1 cm stykker. Smelt smørret i en stegegryde, tilsæt løg og lad dem dampe ved lav varme i 5 minutter, før champignon tilsættes. Rør godt og lad det simre videre.

Forvarm ovnen til 150°.

Si vandet fra de opblødte svampe ved at lægge to stykker køkkenrulle i en si, og hælde blandingen igennem. Gem væden fra opblødningen. Svampene vrides for resterende væde inden de hældes i gryden til løg og champignon. Lad det simre videre for lav varme i ca 20 minutter. Sæt et ovnfast i ovnen, så det varmes op.

Hæld ris i gryden og rør godt rundt, tilsæt madeira og væden fra opblødning af svampene. Bring blandingen op til kogepunktet, og hæld derefter blandingen over i det varme ovnfast fad. Rør en gang, og stil derefter fadet utildækket midt i ovnen i nøjagtig 20 minutter.

Rør det revne parmesan i risottoen, og giv den yderligere 15 minutter. Tag fadet ud af ovnen og server omgående med flager af parmesan.