Det er blevet så meget lettere at få adgang til et nyt symønster online gennem danske og internationale hjemmesider. Uanset om du er på udkig efter et fysisk symønster på mønsterpapir eller et digitalt symønster, som du kan printe selv, så er der næsten ubegrænsede muligheder.

Links til online køb

Jeg samler links til modehuse og sider, efterhånden som jeg finder dem og afprøver deres service. Listen nedenfor bliver derfor opdateret løbende.

Something Delightful

Something Delightful er den amerikanske hjemmeside for mærkerne Vogue, Butterisk, McCalls og Kwik Sew.

De nyeste mønstre kan købes fysisk og sendes til Danmark. Køber du for mere end USD70, er fragten gratis. Og ja, der kommer moms oveni plus et fortoldningsgebyr. Til gengæld er et symønster billigt.

Fragtpriser

USD0-10: USD15
USD10-30: USD25
USD30-45: USD30
USD45-69: USD35
Mere end USD70: Gratis

Digitale snitmønstre

Symønstre, som ikke længere er i sæson, kan i de fleste tilfælde købes digitalt, downloades og printes. Du kan være heldig at få et mønster til USD5 (ca. 35 kr.).

Selvom det altså koster mere at købe fra USA, så kan det betale sig trods toldgebyr, hvis du køber flere mønstre ad gangen. Et nyt mønster fra et af mærkerne vil koste omkring 100 kr. fra en dansk webshop (plus forsendelse).

Something Delightful snitmønster symønster online

Eksempel

TYPE PRIS
14 snitmønstre 490 kr.
Fragt 0 kr.
Fortoldningsgebyr 160 kr.
Dansk moms 111 kr.
Samlet pris 761 kr.
Pris pr. snitmønster 54 kr.

Bestilt 16. oktober.
Afsendt fra USA den 19. oktober.
Modtaget PostNord den 1. november
Moms og fortoldning betalt den 5. novenber (fredag)
Leveret på min adresse den 8. november (mandag)

Cashmerette

Cashmerette snitmønster symønster online

Cashmerette er et amerikanske mærke, som specialiserer sig i symønstre til kvinder med kurver.

Du kan købe fysiske symønstre og digitale til download.

En af de store fordele ved det her mærke er, at snitmønstrene gradueres efter BH-skål først (C/D, E/F, G/H) og derefter resten af kroppen. På den måde undgår vi kvinder, der har en forholdsmæssig stor barm, at mønsteret ikke passer hen over skuldre og overkrop.

Pris for et Cashmerette snitmønster

Desværre er snitmønstrene ret dyre i forhold til andre mærker.

Du betaler USD20 for et fysisk symønster (ca. 130 kr.) og USD16 for et digitalt snitmønster (ca. 104 kr.).

Dertil kommer fragt (oplyses ikke på hjemmesiden), moms og toldgebyr ved forsendelse til Danmark.

Det er værd at tilmelde sig nyhedsbrevet fra Cashmerette. De sender ofte rabatkoder på 10-15% til specifikke mønstre (typisk nye mønstre).

Du kan købe enkelte Cashmerette-mønstre fra danske webshops som metermeter.dk (160 kr./mønster) eller Stofdepotet (130 kr./mønster), men udvalget er begrænset og omfatter sjældent de nyeste mønstre.

Toppatterns

Toppatterns markedsfører sig som Skandinaviens største webshop for symønstre.

Udvalget er absolut størst inden for fysiske snitmønstre. De digitale mønstre er kun inden for mærkerne Burda og Alt om håndarbejde – og der skal du være opmærksom på, at Toppatterns tager 50 kr. for de samme digitale mønstre, som sælges for 30 kr. fra Alt om Håndarbejdes hjemmeside.

Priser for mønster hos Toppattern

Et symønster koster mellem 100-120 kr.

Bemærk at Alt om Håndarbejde kun sælges som digitalt mønster (50 kr.)

Udvalg

Udvalget er ret stort. Men jeg oplevede at de nyeste mønstre fra de amerikanske mærker ikke var kommet til salg endnu, selvom den nuværende sæson er markeret på hjemmesiden.

Som bagkatalog er der helt sikkert meget at vælge imellem.

Fragtpriser

Det koster mellem 39 kr. og 89 kr. i porto. Ved bestilling af mere end 6 symønstre sendes ordren med DHL. Ved mindre end 6 mønstre sendes ordren med PostNord.

Det tager fra 2-4 dage inden pakken når frem, og fordi forsendelse er inden for EU bliver der ikke beregnet told / moms og fortoldningsgebyr.

Toppatterns snitmønster symønster online