Mick Vraas anden bog om Dansk Vestindien – med fokus på Peter von Scholten. Hvem var han, og hvad var det der skete dengang han erklærede slaverne for frie?
Peter von Scholten tiltrådte som generalguvernør på St. Croix den 14. juli 1827. 21 år senere må han forlade øen for sidste gang for at forsvare sig i retten. Imod kongens ønske har han erklæret slaveriet i Dansk Vestindien på slut. Slaverne er frie.
I historien om Peter von Scholten følger vi en ung mands ambitioner gennem livet. Omstændigheder og konkrete handlinger gør ham til kongens mand, og han tiltrækkes igen og igen af skønheden på de danske øer.
Fra soldat til vejermester til generalguvernør – Peter von Scholtens historie er fascinerende på godt og ondt. Han bidrager til at fylde kongens kiste med guld mod et embede med ekstrem magt på den anden side af jorden. Samtidig møder vi en følsom og charmerende mand – kvindernes mand, som angiveligt i dag er forfader til mange af blandet race.
Ligesom i Haabet, er bogen skrevet i en form for dagbogsstil, og vi føres frem og tilbage i tiden.
Derfor bør du læse bogen
Hvor Mick Vraas første roman om Dansk Vestindien er fiktion sat i rammerne af historien, så er denne roman baseret meget tæt på historiske fakta. Mick Vraa har udtalt, at det var vigtigt for ham at skildre personen Peter von Scholten så nøje som muligt. Generalguvernørens rolle i Dansk Vestindien var så vigtig, at alle danskere bør unde sig selv at lære personen Peter von Scholten bedre at kende.
Billedet tog jeg under mit besøg på St. Croix (effekt lagt ind over billeder for at give effekt af gammel tid). Bygningen er guvernørbygningen i Christiansted – et imponerende bevis på hans magt og ødselhed. I dag huser området de officielle regeringskontorer, men man har valgt at bevare Peter von Scholtens imponerende balsal.
Titel: Peters kærlighed
Årstal: 2018
Forfatter: Mick Vraa
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 510